Bizden Haberler # 1

Bloga bu konuda yazıp yazmamak esasında epeydir meşgul ediyordu aklımı (yaklaşık 12 hafta'dır),ama düşündüm ara ara bi şeyler yazsam olur aslında dedim..Hem canımı sıkan konularda sizlerle fikir paylaşırım,hemde birbirimizden haberdar olmuş oluruz :)




Biz bu hafta 
12+3 'teyiz..Kendi doktorum kız olabilir ve genel olarak sağlıklı dedi..İlkinde yaşadığım olumsuzluklardan sonra herşeyi sorgular durumdayım.Göbek kısmında sol tarafta bir şişlik söz konusu idi,biz göbekmi acaba falan derken,dün yapılan 11-14 Nt (erken tarama)'sı ile aslında onun ödem olduğunu ve tuz'dan kaynaklandığını,bu ödem'inde kan akışında birazda olsa zorluk yarattığını öğrendik.Çokca moralim bozuldu,evet genel anlamda tuz severim ama avuç avuçda yemiyorumki!!Demek ki yediğim,içtiğim kadarı bile fazla imiş.Zaten biz millet olarak pek seviyoruz tuzu :) Sonuç olarak sıfır tuz tüketimi önerdi taramamızı yapan doktor ve ödem'in azalacağını söyledi.Bende öyle olacağını umuyorum..Ama tabi bunu kendime anlatmak,korkmamak o kadar kolay olmuyor.Dua'lara sığınıyorum,sağlıkla kucağıma alabilmeyi diliyorum..Ve sizlerde dua'larınıza bizi katarsanız çok mutlu olacağımı bilmenizi istiyorum.

Bu süre zarfında yaklaşık 2 kg almış olmakla birlikte,pekde zayıf olmadığım için 10 kg kadar almam gerektiğini söyledi doktorum..Eğer 10 kg kadar alırsam normal doğum yapma şansımında epeyce yüksek olduğunu ekledi.İstediğimde o tabii şartlar el verdiği sürece..Umarım hayırlısı ile o zamanlara gelip,sağlıkla kucağıma alır,burdan boy boy resimlerini paylaşırım sizlerle :)

Bu ara en çok yaptığım şeylerden biri de bebek dergileri ve kitap'ları okumak..Bilgi edinebileceğim siteleri ziyaret etmek..Bu konuda önerileriniz olursa göz atmaktan keyif duyarım..

Kısaca böyle durumlar bizde..

Sevgiler..

*Artık günlük yazmak niyetimde tavan yapmak üzere fakat daha önce aldığım ''Anne Adayının Günlüğü''nden hiçbiyerde bulamıyorum ve burdan e-bebek sitesine seslenmek istiyorum.Lütfen temin edilebilsin artık bu ürün,bizde keyifle bebeğimize dair hissettiklerimizi yazalım.

34 yorum:

  1. ayy ne kadar güzel.sağlıkla mutlulukla gelsin evinize bin bereket getirsin musmutlu büyüsün inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Demek teyze oluyorum.Çok sevindim :) sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle..kapı süsü isteyeceğim sanırım :)

      Sil
  3. Bebek mi geliyooor ,ne güzel .Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Tuz konusu çok önemli benim doktorumda ikizlerimde tuzu yasaklamıştı, zor oluyor ama alışıyor insan ,ekmeği bile tuzsuz yiyordum faydasını gördüm.
    Mutluluklar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler..bende başladım umarım yararını görürüm..sevgiler..

      Sil
  4. Gülinimmm Allah bol sağlık versin sana da bebişine de :)

    YanıtlaSil
  5. Gülincim bişeyler çakmıştım ama emin olmayı bekledim, haydi hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Şimdilik sakinlik en önemli olan, Allah'ın izniyle her şey yolunda gider. Dualarım seninle yani sizinle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim,ayrıca güzel mailin ve düşüncelerin için..

      Sil
  6. bulamazsan bana yaz , ben almıştım 2 yıl önce, iki tane. birini arkadasıma verdim. diğerini kullanmadım. alisnur@gmail.com mail adresim. bendekini gönderirim sana. tebrik ederim. ilk soylemem gereken cumleydi aslında. : ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bulamıycam gibi :) çok teşekkür ederim düşünmen yeter..adres gönderebilirim her an :)

      Sil
  7. inşallah herşey yolunda gider.çok sevindim bu habere.sağlıkla kavuşun inşallah.hiç yeme eve tuz alma.dikkat et.herşey biraz dikkatle yoluna girecektir..sevgiler ,kolaylıklar diliyorum..

    YanıtlaSil
  8. öncelikle ödemden korkma canım.arkadaşımında başına aynı durum geldi ve tamamen tuzu kaldırdı hayatından hamileliği boyunca ve geçti.hiç korkma yaşadığın olumsuzluk geçti gitti...
    sen şimdiki olumlu güzelliğe odaklan;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yorum bana çok iyi geldi,çok teşekkür ederim..bende öyle olacağını umuyorum ve şimdi daha umut doluyum :) sevgiler..

      Sil
  9. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip esin inşallah.. sevgi ve dua ile..

    YanıtlaSil
  10. Doktorun dediği gibi tuzu bırakırsan bencede geçer ödem.Geçmişi bence kafana takma.Onlar geçmişte kaldı.Hep Allahın izniyle sağlıklı olarak kucağıma alacağım bebeğimi diye düşün.

    YanıtlaSil
  11. Gülincimmm inşallah bu ufak tefek sıkıntılar gelip geçecek.. önemli olan senin moralinin sürekli yüksek olması, hiç birşey için aşırı telaş yapmadan anın tadını çıkar tatlım, bu duygu anlatılmaz güzel bir şey.. hele şöyle bi 20 haftalık olsun ve içindeki kanat çırpışlarını hisset, işte o zaman dünyalara bedel.. biz şuan 28+5 teyiz ve oğluşum o kadar hareketli ki, en büyük mutluluğum onun tepiklemelerini hissetmek hatta gözle izlemek :)) inşallah sen de o günlere ulaştığında hak vereceksin bana.. Bu arada bahsettiğin günlüğü uzun zamandır e bebekte bulamıyorum ben de.. iyi ki çok eskiden alıp hazır etmişiz diyorum.. olmadı kendi süsleyip püslediğin başka bir cici defterde de tutabilrsin günlüğünü.. sevgiler, iyi bak kendine ve miniğe..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım öyle mutlu oldumki güzel yorumunla..günlük için yardımalıcam sanırım :) teşekkürler..

      Sil
  12. nasil sevindim anlatamam canim,ne guzel bir haber,Allah saglikla kavustursun yavruna..insallah odem de biter hemen.ah nasil guzel duygular yasanir o donemde bilirim,mutluluk,merak,heyecan...tadini cikar canim...sevgiler

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler canım inşallah keyifle paylaşacağım bende doğunca :)

    YanıtlaSil
  14. Ben şaşırdımmm :) bebiş geldiğini bilmiyordum.. Bir süredir takibimdeki blogları takip edemez oldum. Bir Bursa'dayım bir Balıkesir'de ve arada kaçırdığım yazılar olmuş. Sen de bunların arasındasın canım..Şu sıralar etrafımda anne olan ya da anne olacak bir çok bayan var :) Aslında özenmeye başlamadım desem yalan olur :)

    İnşallah sağlıkla, rahat rahat geçirirsin de kucağına alırsın yavrucuğunu... Haberler sende bundan sonra, hamilelik dönemini bol bol anlat ki benim gibi henüz hamile olmayanlara yol göstersin...

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özen canım valla harekete geç derim :)

      inşallah,yazacağım bol bol..sevgiler..

      Sil
  15. Gülincim.. yeni anne adayını tebrik ederim:) blogger ayarlarını çözdüm sonunda:)) sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkürler canım..bende dönmene çok sevindim :) sevgiler..

      Sil
  16. ayyyyyyyyyy çok ama çok sevindim.Rabbim sağlıkla geçen bir hamilelik versin inş.sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. çok tebrik ederim,hayırlısı ile darısı başıma:)

    YanıtlaSil
  18. canımm çok tebrik ederimm rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşşş çok sevindimmm

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)