Sen Dünyaya Gelmeden -Margaret Mazzantini



Ocak ayı'nın 2.kitabı Sen Dünyaya Gelmeden oldu..Kendisini Bumerang çekilişinden kazanmıştım,benim için tamamen sürpriz olan,hakkında hiçbir fikrimin olmadığı bir kitap'tı..Hoş şimdi sorsanız yine sabit bir fikrim yok :)


Kitap,ilk başlarda bir geçmişten bir günümüzden bahseden anlatımıyla epey kafamı karıştırsada,sonradan alıştım tarzına..Oldukça bol detayı barındıran,konusunun bi hayli farklılaşıp sonrasında ortak bir noktada buluşmasıyla aklımdaki ilginç'ler listesinde yer edinenlerden oldu.

Konusu ne derseniz..Kısaca aşk,mahrum kalınmış bir annelik,savaş ve barış diyebilirim..Tutkulu ama eksik bir aşk,savaş zamanında Saraybosna ve o savaş'ın en büyük nimeti bir bebek..Hepsini ortak bir paydada buluşturmak bi hayli zor olsada yazar bunu başarmış sanırım..Zaten kitap 2009 yılında İtalya'da ödül almış bir esermiş..

İyiki okudum dermiyim bilemiyorum..Kendi gibi benim içimide epey karıştırdı sanki..

Ama yinede bakış açımı farklılaştırdı diyebilirim..Şöyle olmuştur dediğim olayların aslında düşündüğümden çokda farklı ilerliyebileceğini gördüm çünkü bu hikayede..

Bol kitap'lı günler..

Sevgiler..



4 yorum:

  1. arkadaşım okumuş ve tavsiye etmişti.ama hala fırsatım olmadı okumaya.hatırladım bu postu okuyunca ve listeme yazdım.keyifli aydınlık kocaman bir gün diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. filmini izlemeyi çok istiyordum, yazarın kitaplarında da sinemasal bir anlatımı olduğunu duydum. bu kitabı da öyle mi acaba?

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)