Kediler Güzel Uyanır -Yekta Kopan



Yekta Kopan
CAN YAYINLARI
 

“Beklenmedik bir anda, bir kitapla yaşadığın şaşırtıcı buluşma. Kütüphanede, rafta, çalışma masasında öylece durmakta, seni beklediğini bilmeden; zaten sen de farkında değilsin yaşanacakların. Karşılaşıyorsunuz. O senden daha cesur, sınırları yok. Sonrası kendiliğinden geliyor. Mutlusunuz. Hepsi bu.”
Öyküler. Kısa öyküler. Çok kısa öyküler.
Yekta Kopan, edebiyatın en değerli parçası kısa öyküyü titizlikle işliyor. İnsanı derinden kavrayan yalın anlatımıyla hayatın tüm karmaşasını içinde taşıyan çekirdek zamanların resmini yapıyor. Cümleler, sözcükler hatta harfler, bu kitapta birer notaya dönüşüyor ve hayatın gizli ahengini sezdiriyor. Kediler Güzel Uyanır usta işi bir kitap.



Sadece isminin beni cezbettiği,ilk okuduğum Yekta Kopan kitabı..Kitap kısa kısa hikayelerden oluşuyor ve her bir hikaye mutlaka yüreğinizin bir yerine dokunuyor bence..

Severek,anılarımı tazeleyerek okudum..Her ne kadar bu yılki kitap okuma hedefimden uzakta olsam(yeni yılda 3 kitap) diyebilirimki Yekta Kopan'ın diğer kitapları ile bu hedefi tamamlıyacağım..

Ben sevdim,içimde kısa kısa hikayeler yazma isteği uyandıran bu kitabı..

Sevgiler..

2 yorum:

  1. Blogunun yeni hali hoş olmuş canım keyifli paylaşımlar.
    Kitap tavsiyesi için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öncelikle adının ilgimi çekmesiyle aldım kitabı ama sonra elimden düşüremedim, dediğiniz gibi insanın yüreğine dokunan öyküler hepsi
      Yekta Kopan'ın güzel dilinin de buna katkısı var tabii...

      Sil

1 yorum 1 mutluluk :)