Kimyager-Murat Özkan


Murat Özkan
271 sayfa
Sokak Kitapları

''Mustafa yıllarını verdiği işinden istifa etme kararı alır. Bu kararın arkasından daha huzurlu bir yaşam planlayan kimyagerimiz başına gelen olaylar silsilesi nedeniyle oldukça güç anlar yaşar. Gecenin bir yarısı gelen telefon her şeyin başlangıcı olacaktır. Kendini bir anda istihbarat elemanlarının cirit attığı bir dünyada bulan Mustafa bu tehlikeli oyunla baş edebilecek midir? İnsanlığa hizmet eden büyük proje tamamlandığı zaman, dünyanın tüm dengelerini alt üst edebilecek bir olayın içine sürüklenebileceğini tahmin bile edemezdi. Biri bu çılgınlığın önüne geçmeliydi. Aksi takdirde tedavisi mümkün olmayan yaralar tüm insanlığı tehdit etmekle kalmayacak belki de sonunu hızlandıracaktı. Kimyager, yalnız bir adamın kendi başına yaptıklarıyla geldiği noktayı ve yapacakları ile geleceğini nasıl şekillendirebileceğini anlatan bir roman. Çevirdiğiniz her sayfada bir sonrakinde neler olacağını düşünmeden edemeyeceksiniz..''



Bu ay okuyup,bitirdiğim 2.kitap Murat Özkan'ın Kimyager'i..

Kendisi twitter hesabından hediye ediyor idi,geleli epey oldu sanırım ama ancak fırsat oldu,okuyup görüşlerimi paylaşmaya..

Kitap okumayı sevdiğim kitap'lardan biraz farklı bir tarz'daydı..Genel anlamda polisiye-macera diyebiliriz..(bu ay sanırım benim polisiye ay'ım,2 kitap okudum 2'side polisiye :) )

İlginç bir konusu,farklı mekanlarda geçen bir hikaye'si var..Hikaye hoş ama bazı yerlerde anlatım bozuklukları,noktalama ve yazım yanlışları gördüm.Bunlarda bence hikaye'nin doğru anlaşılması için büyük etken..


Sanırım bu kendisinin yazdığı ilk roman..O yüzden belki böyle hatalar olması olası..

Ama tahminimce yakında çok daha hoş hikaye'ler paylaşacak bizimle..

İyiki okumuşum dermiyim ?

Yeni bilgiler,farklı bakış açıları sağladığı için evet..

Ama beğenim orta..



Bu arada ben 3.kitap'a geçtim bile bugün?

Siz neler okuyorsunuz?



4 yorum:

  1. Ben Araf ı okuyorum ama içim bayıldı. Bitse de kurtulsam artık:S
    Ben yine de seviyorum yeni yazarları , heyecanlarını yolu açık olsun Murat Özkanın :)

    YanıtlaSil
  2. hayırlı, bereketli cumalar canım

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)