Nine - Dokuz..



Animasyon seviyorum,hele farklı konuları ve anlatımları varsa daha bi seviyorum..

Bahsedeceğim film 2005 yılında ''En İyi Kısa Animasyon'' ödülünü almış ve 9 dal'da Oscar'a aday gösterilmiş...

Tür olarak Fantastik / Bilimkurgu denebilir..Hatta daha büyük yaşta çocuklara hitap ettiğide :)


Film'mizin kahramanı 9..9 var edildiğinde (büyükçe bir oda'da ve ölmüş bir bilimadamının yanıbaşında) kendini kıyamet sonrası dünya'da bulur..Eskiden insanların var olduğu,yemyeşil dünya şimdi gri'liklere boğulmuş,her yanı korku salan bir halde'dir..9 büyük oda'dan çıkar ve etrafını keşfetmeye çalışır.Bu keşif sırasında daha önce kendisi gibi yaratılmış olan,makineler'den kaçarken hayatta kalmış  2'yle tanışır..2 oldukça yaşlı'dır ve korktukları makine tarafından kaçırılır.9 ne yapacağını bilmez haldeyken 5 ile karşılaşır,sonra diğerleri ile..Ona büyük canavar'dan(makine) ve neden saklanmak sorunda olduklarından bahsederler,ama 9 2'yi kurtarmaya kararlıdır.5'le birlikte yola çıkar,gittikleri 3 kule'li büyük şato'da 7 ve 2'izleri bulurlar..Saklanmaktan bir fayda gelmediğini düşünüp,hep birlikte canavar'ı(makine) yok ettiklerini düşünürken,esasında büyük canavar'ı uyandırırlar ve macera başlar.Film'in sonunda zorda olsa onuda yok ederler..Ve artık medeniyetin devamı onların elindedir..





Film başlangıçta bende daha farklı bir algı yaratmıştı ama izledikçe düşündüğümden farklı ilerlediğini gördüm ve tabiki büyük merakla sonunu bekledim..Özellikle insanlar tarafından barış için üretilen süper makinelerin daha sonra dünya'yı ele geçirip,bütün insanlığı yok ettiği sahneler,ne yalan söyliyeyim acaba yakında bu tarz şeylerin olası olup olmadığını düşündürttü bana..

Son kısmında ise aklımda kalan medeniyeti nasıl devam ettirecekleri sorusu oldu?Zaten yok olmuş bir dünya,insanlar yok,diğer canlılar yok..Belki devam film'i düşünülüyor olabilir bu sorulara cevap olarak,belki de devamı kendi düşüncelerimizde bulmak,insanlar olarak nerede,ne hata yaptığımızın farkına varmak gerekebilir..


Yani kısaca
ilginç bir animasyon izlemek isterseniz,iyi bir alternatif olabilir..

Sevgiler..



8 yorum:

  1. çok beğenerek izlemiştim...
    bi daha mı izlesem ne :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bugün nasılsın güzel arkadaşım? Tavsiye edilen bir filmi izlemenin iyi yanı, gereksiz filmleri izlemekten kurtarmasıdır insanı.Uzun zaman olmuş film izlemeyeli, kendimiz film olmaktan izlemeye fırsat bulamamışız galiba:)İzleyeceğim,anlatımın için teşekkürler.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Animasyonlar benim için ayrı bir dünya sinema filmlerinden daha çok seviyorum desem yeridir eğer izlemediyseniz Wall-e yide tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim içinde..wall-e'yi biraz izledim,tamamına bakayım bari :)

      Sil
  4. aaa hatırladım bu animasyonu, ama hiç izlemeye fırsatım olmadı.

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)