Babalar Günü

Babalar Günü ne demek hiç bilemedim ben..


Biz küçükken böyle günler yokmuydu acaba ,yada varsa bizim oralara uğramamışmıydı bilemiyorum..küçük bir sahil kasabasında küçücük bir evden ibaretti yaşantımız,bir de deniz ve balıklardan..babam evden işe yaklaşık 200 m yürürdü,ki lojmanda oturduğumuz zaman iş yerinde ona yardım eder bulurdum kendimi,yada camdan şişko patates diye şarkı söyler kızdırırdım..-kendisinin göbeciğini çok severdim-..hayat zordu belki ama çokca sevgi doluydu,3.kız olarak babamla maç yapar,balık tutar,kafası iyi olduğunda gidip bişeyler ister,sonra bütün çocuklara abur cubur yazdırırdım,hiç kızmazı buna,kendisi benden eli açık olduğundan herkes bahçemizde yemek yerdi,eline aldığı meyveleri eve gelene kadar çocuklara dağıtır,bize 1'er tane ayırırdı,kendisine bu yüzden HACI derlerdi,gitmemiş olsa bile oralara..


Çokca alkol kullanırdı,ama kullanmayanın olmadığı bi yerdeydik zaten,akşam paraları alın alın diye dağıtır sabah sorardı,bana vermedin ki derdim bende :) at olur sırtında gezdirirdi,yada biz onu çekeleyerek yatağa götürürdük..


Denizi,balıkları çok severdi bir de bunların ayrılmazı olan rakı'yı..akşam olunca mangalı yakar,sabah balığa çıkar,ya bahçede yada evimizin karşısındaki meyhanede içer de içer,ama sabahın köründe uyanıp duş alır,çorbasını içer,işe giderdi..yada kafası çok güzelse denize dalar,yenilenerek çıkardı..güleryüzlüydü,eli açıktı,sevecendi..babamı tanıyıpda sevmeyen,arkasından bir kötü söz söyleyen olmadı,belki annemi çokca üzdü,ama annem der ki hep keşke yaşasaydı,hergün üzülmeye bile razıyım ben..


Babamlı zamanlarımda biz hiç tv izlemezdik,küçücük evimizin kocaman bahçesinde,yada babamın peşinde olurduk,balık tutar,denize girer,yada babamın yanına işe kaçardık,orda ağaçlardan meyve yeme komasına girer,bir akşamcık hep beraber olalım diye elini bırakmazdık,yemeği yer karşıya geçerdi, babam-evin karşısında meyhane olduğunu söylemiştim sanırım-burdayım derdi bişi olursa ama isterdikki yanımızda olsun,girer meyhanye otururdum karşısına,şarkı söylerdi,muhabbetini izlerdim,git ne istiyosan al derdi,bakkala koşardım,ama o genellikle biz uyuduktan sonra gelirdi,yere düşer baba diye ağlardım..o beni o kadar severmiydi bilmem ama ben sevmenin ötesindeydim,hep erkek çocuk isterdi,dedemde kendiside tek'ti,erkek kardeşim oldu,o da tek ailede :) onu çok sevdi,hepimiz gibi ama hiçbirimize doyamadan,biz de ona..öylece gitti..


Emekli ikramiyesiyle aldığı evimize,yeni aldığımız eşyaların eksik kalan vidalarını almak üzere evden çıktı ve bi daha gelemedi,zamanında bizden ayrı geçirdiği zamanların sorumlusu alkol yüzünden,annemi 36 yaşında 4 çocukla dul,bizi ufacık yetim bıraktı..ama asla suçlayamadım bundan ötürü onu,kızdığım oldu çok ama,öyle bi ortamda büyümüştü,hem içmeyen yoktu hemde erkeklik sayılıyordu sanırım,nazlıydı tek erkekti..öyle gördü öyle yaşadı hayatı,ama bizler için ordan taşınmak istedi,o ortamdan uzaklaşmak,yeni bir hayata başlamak,buna ev alarak başlamıştı,işte son 2 ayıydı,annemle hep İZMİR'e gitmek istemişlerdi,ailecek tatile gitme,artık güzel zamanlar geçirme zamanıydı ama olmadı,vidaları almaya gittiği gün elinin açıklığını bilen yiyicileri onu yine masaya oturtmuş,zom olunca hesabı ona kakalayıp kendileri evlerine gitmiş,onu öylece bırakmışlar,tren yolunda onu öyle gören ve herkesin deli dediği genç böyle gitme gel bizde kal demiş,istememiş,halbuki halam var orda birsürüde akrabası,birinin evine bırakmamışlar babamı,o da çocuklar bekliyor diye binmiş trene gelmiş,evimize 10 dk mesafede yoldan geçerken trafik kazası geçirmiş..ve bizim için herşey o gün bitmiş..




15 yıl olmuş şimdi geriye bakınca,babama sadece bırakıp gittiği için kızgınım bizleri, ama o da ecel işte,elinde olsa yaparmıydı böyle bişeyi?kader,hayat,kısmet..en üzüldüğüm nokta bir kere bile olsa SENİ SEVİYORUM diyemeden gidişi,bir de ona kocaman sarılamamak..bir de şu babalar gününü kutlayamamak :(


Önümüzdeki günlerde BABALAR GÜNÜ..oysa benim hiç BABALAR GÜNÜ'm olmadı hediye alabildiğim,sadece için için ağladığım günlerden biri oldu,çok sevdiğini ve hala benimle olduğunu biliyorum,güzel çiçeklerimle yanıbaşında olurum umarım,senle hergün bana BABALAR GÜNÜ'ydü,geç olsada anladım..


BABALAR GÜNÜ diye bişi yok aslında,anneniz ve babanız hala yanınızdaysa kıymetlerini bilin bence,onları ne kadar sevdiğinizi söyleyin,hissettirin en güzel hediye bu..


bu şarkı hep babamı anımsatır bana..


hep aynı yerde yine o sandal
akşam oldumu yanıyor mangal
seni özlüyor bütün fasıllar
tadı yok yazın eskisi kadar.. 
 

9 yorum:

  1. tüylerim diken diken okuyorum okudukça ağlıyorum ağladıkça bir daha okuyorum .okumak istemiyorum alıkoyamıyorum ki kendimi ve bu yazıdan anladım ki dünyanın hazinesine sahipmişim haberim yok...

    YanıtlaSil
  2. evet ece lütfen değerini bil :(

    YanıtlaSil
  3. herkes babasının değerini blsin ecem ben 1,5yaşında kaybettim babamı baba bile diyemedim kokusunu duyamadım.onla bir dakika için canımı vermeye hazırım.bana deselerki babanla bir dakika geçircen ama ardından ölücen ehemen EVET DERİM:((

    YanıtlaSil
  4. harika bir yazı olmuş gülin..boğazımda düğümlendi sözcüklerim

    YanıtlaSil
  5. yine ağlattın beni kızzz hemde nasıl aplıyorum şu an benim de babam her zaman alkol kullanır her daim söyleriz artık yaş geçti o çok sevdiği alkol bizden alacak onu diye öyle çok korkuyorum ki:(

    Ay şu an ne yazacağımı bile bilemiyorum bende küçükken kahveye giderdim babamla abimi değil beni gezdirirdi hep erkek çocuğu gibiydim abim biraz pasifdi beni yetiştirdi babamda aşıktım babama hala da öyleyim çok seviyorum yanımızda oldukça her daim babalar anneler günü onların her zaman kıymetini bilelim hiç bir zaman saygısızlık etmedim aileme öyle de görmedim zaten üzmemeye çalıştım ilk önce ailem vardı hala da öyle tek kalemde silebilirim herkesi ailem için insan hele ki evlat sahibi olunca daha da anlıyor kıymetlerini...

    Çok güzel anlatıyorsun sen kitap yaz bence ne ağladım sabah sabah yaa:)))

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler arkadaşlar,içimden gelenlerin bir bölümü aslında bunlar,yazılacak çok hikaye var aslında,cicim eski kayıtlarda şairane şeyler yazmıştım bak bakalım kitaplık bişiler çıkarmı ? :)

    YanıtlaSil
  7. uffffffffff ufffffffff boğazımda bir düğüm var aslında hep var burnumun direği sızlıyor göz bebeklerimde bir titreme bir iki damlayla olucak bişiy değil hıçkıra hıçkıra ağlamak durmaksızın ağlamak geliyor içimde ağlarsam durduramaz kimse beni çok doluyum yaşadığını bir yerlerde nefes aldığını bilmek ama dokunamaka sarılamamak babam diyeyemek çok acı 8 yıl oldu görmüyorum babalar günü ve annler günü hep hüzün doludurbenim için oğluma eşime sarılırım özlemimi dökmeye çalışırım.görmeden duymadan mümkünmü yaşamak malesef mümkün hayat işte özledimmmmmmmmmmmmmmm hemde çokkk

    YanıtlaSil
  8. canım paşam sen bir tanesin meleğim senin durumunda kötü omuz omuza ağlıyalım açılalım valla sizi seviyorum kızlar:))

    gülinim senin her yazın kitaplık zaten ben de şiir çok yazarım gel beraber birşeyler yapalım:)))

    YanıtlaSil
  9. tamam canım yazalım bişiler :) reyhancım o da başka bir boyutu işin ama anlıyorum seni,omuz omuza ağlarsak iyi gelir belki hepimize :)

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)