Gebelik Eğitimi..

Malum 30.hafta'sında olan bir anne adayı'yım..Bu süre zarfında bol bol okuyor,araştıyor,öğrenebileceğim birşeyler bulursam hiç kaçırmadan üzerine atlıyorum :)

Bu amaçla sürekli kontrole gittiğimiz ve %90 ihtimalle doğumumu gerçekleştireceğim hastahanenin eğitimine adımı yazdırmıştım geçenlerde..Fakat kısmet olmadı,sonrasında ise bu ay Gebelik Eğitimi'nin 2 kez gerçekleştirileceğini öğrendim,hemen birine dahil olayım dedim :) 8 Şubat'ta gerçekleşen'ine katıldım :)

Eğitim içeriği hakkında az çok bilgi sahibiydim fakat yinede heyecanlanmadım değil giderken..Tabii bu arada yağmurun azizliğinide unutmamak gerek :) Ama yinede yıldıramadı bizi o ayrı :)



Hastahaneye gider gitmez,önce birşeyler atıştırıp sonrasında inşaa edilen diğer bölüme geçtim.Burada bizi hastahane'nin koordinatörleri karşıladı güleryüzlülük ile..Hemen ismimize ve bebeğimizin cinsiyiyetine özel kartlarımızı takdim edip,salona geçişimize yardım ettiler.Salonda her sandalye annelere özel olarak hazırlanmış idi.Üzerinde not alabileceğimiz defter ve kalem'ler,çikolatalar bulunuyordu.Yanıbaşımızda ise büyükçe bir masada sağlıklı atıştırmalıklar..

Gerekli çoğunluk sağlandıktan sonra ilk olarak Hastahane Koordinatörü bilgilendirmede bulundu.Sonrasında ise Fizyoterapist doktor gelip ağrılar ve egzersizler hakkında oldukça faydalı çalışmalar yaptırdı.Daha sonra Diyetisyen doktor gebelikte nasıl beslenmeliyiz?konulu bir sunum yaptı,sorularımızı cevapladı.Verilen arada hastahanenin ödüllü aşcıları tarafından bizler için hazırlanmış harika tabaklarda nefis lezzetler tattık,sohbetler edip,fotoğraflar çekildik.Ve eğitimin 2.bölümüne geçtik..

2.bölüm'de ilk olarak Sorumlu Bebek Hemşire'si bizimle bebek bakımı ve banyosuna dair detaylar paylaştı,uygulamalı ve epeyce eğlenceli bir eğitim oldu.Sonrasında ise Çocuk Hastalıkları Uzmanı,Anne Sütü'nün öneminden ve emzirme yöntemlerinden bahsetti.Verilen 2.ara akabinde hastahane'de odaları gezme şansımız oldu.Fakat doğumhane ve yenidoğan bakım ünitesi müsait olmadığından bu kısımları gezemedik(istersek daha sonra gezebileceğimizi söylediler,bir dahaki kontrolümde bu kısmıda görme niyetindeyim :) ) Tekrar eğitim salonuna dönüp bu kez Kadın Doğum Uzmanı tarafından doğum hakkında bilgilendirildik,soru-cevap şeklinde geçen sohbetimizden sonra,pasta'mızı kesip,fotoğrafımızı çekildik ve birbirinden sevimli hediyelerimiz ile evlerimize uğurlandık.

Eğitim sonrası yine aynı heyecanı yaşadım içimde ve bebeğime dair öğrendiğim detaylardan çok çok mutlu oldum.Aklımdaki birçok soruya ise aynı zaman dilimi içinde cevap bulmuş oldum,benim için tek eksi yönü eğitimin 1 gün olması oldu.Yani şöyle 3-4 haftaya yayılan dahada detaylandırılmış bir eğitim olsa ve bizde doğal doğuma daha hazırlıklı ve donanımlı olarak girsek çok daha iyimi olurdu acaba? :)

Ama yinede iyiki gittim,hatta bundan sonra fırsat bulursam farklı bir hastahanenin ünlü bir doğum koçu ile olan eğitimine gitme niyetindeyim,yada belki ücretli bir eğitime katılırım bilemiyorum.Ki bir de Doula'm var,bana destek olan..Yinede öğrenmenin,keşfetmenin sonu yok..Her anne adayına 1 günlük bile olsa böyle bir eğitime katılmasını öneririm..

* En kısa sürede Gebelik Eğitimi cd'mden egzersizlere başlıyorum ve buradan hastahane'me(CentralHospital) teşekkürlerimi sunuyorum,umarım dahada geliştirirler eğitimleri..




5 yorum:

  1. ne kadar güzel bir eğitimmiş canım benim gittiğime göre oldukça profesyonelmiş, özellikle hastaneyi gezdirmeleri çok hoş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende seninki hakkinda oyle dusunuyordum aslinda :) istersen bunada katılabilirsin illa o hastahane nin hastası olmana gerek yok canim :)

      Sil
  2. adına sevindim gülincim... çok iyi etmişsin...
    23 yıl önce böylesi eğitimler vesaire yoktu ben kitaplarla çıktım yola... ciddi bir sağlık sorunum olsa da normal doğum yaptım...bir kaç aksilik dışında her şey yolunda gitmişti... o aksaklıklar hemşire hatası idi..yapabilecek bir şey yoktu... yolunda giden şeyler ise benim kitaplardan öğrendiklerimi uygulamamla ve doktorlarımın becerileri ile oldu...özellikle nefes egzersizleri normal doğum sırasında çok işe yarıyor... tabi bedensel egzersizler, dikkat edilmesi gereken şeylerle ilgili bilgilendirmeler de kolay doğuma hazırlıyor insanı... her şey senin için de yolunda gitsin, kolay olsun inşallah... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ruşen ablacim..evet aslinda en önemli olan kendini geliştirmek,umarim dediğin gibi olur benim icinde hersey..Sevgiler

      Sil
  3. allah yardimcin olsun demek 30 hafta olmus :) darisi isteyenlere ins.Bu arada catlaklar icin kullandigin krem iyi demissin bende kullanmayi düsünüyorum.Nekadar iyi ve fayda etti merak ettim canim???

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)