Gebelikte Kullandığım Ürünler # 1

Gebelik uzun bir süreç malum ve bu süreçte kullanılması gereken bazi ürünler var..Bende bu postlar ile bu süreçte kullandigim çeşitli ürünleri (tabi ki memnun kaldıklarımı)sizlerle  paylaşayım dedim.Umarim fikir olur birilerine :)

Genelde gebelik denilince ilk akla gelen şeylerden biri çatlaklar. .Bazen yaşadığınız bu keyifli süreci kabusa çevirecek kadarda başa belalar..Her ne kadar genetik faktörler etkensede tedbir almakta fayda var..Ki zaten doktorlar bu konuda oldukca yönlendirici oluyorlar ama onlarin dışında eczanelerin ve memnun kullanicilarin önerilerinide yabana atmayin derim.

Ben yaklaşık 3. aydan beri doktorumun önerisi ile Lierac kullaniyorum ve cokda memnunum. Kilo alip vermekten dolayi var olan eski çatlaklarimda bile cokca etkili oldu.Suanda yok ötesi gibiler (belimin yan kısımlarında), sanirim onlarda çok düzenli kullanmamdan kaynakli..

Lierac'tan cokca memnun olduğum icin farkli bir ürün denemedim acikcasi, ama Mustela ve Bella Mom'da cok tavsiye ediliyor, bir de yanılmıyorsam tatli badem yagi..Tatli badem yagi gibi doğal yağlar kullanmak istiyorsaniz Aisha websitesi ne göz atmanizi öneririm..

Diğer kremler icinse nette bir araştırma yapabilirsiniz. .Fiyatlar bulunduklari yere farklilik gösteriyor eczanelerde, benim yaptigim gibi tanidik bir eczaneden gelis fiyatına alabilir yada en ucuzunu araştırabilirsiniz. Bir de netten alma şansınız var tabiki, guvendiginiz siteler varsa digerlerinden cok daha makul olabilir bu seçenek :)

Krem yada yağlarin bu konuda birer araç oldugunu ekleyerek çatlak olusmamasi icin en önemli faktörlerin genetik, vücudu nemli tutmak ve bol su içmek olduğunu da hatırlatmak isterim :)

Catlak'siz günler ;)

Sevgiler. .

8 yorum:

  1. Olumlu sonuclar almana sevimdim canim,dedgine katiliyorum olmadi en azindan kair bolgesini her gun az da olsa nemlendirmeli,ben de iki cocugu,da bir kac kez bu tatz krem kullanmistim ama pek fazla catlagim da yoktu..simdilerde cok hafif belirgin olduklari halde beni tahatsiz etmiyorlar..guzel anlarin ve gizel sonuclari izleri diyorum onlara :) sevgiler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki öyleler ama tedbir almakta fayda var :)

      Sil
  2. merhabalar
    bende üçüncü ayımı doldurmak üzereyim bir arkadaşım da bana lierac tavsiye etti ama o serumunu kullanmış acaba jel mi alsam serum mu kararsız kaldım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim kullandığım jeldi çok memnun kaldım yazdığım gibi ama bilemedim..araştır istersen..

      Sil
  3. Selam, serumunu oluşmuş çatlaklar için kullanıyorlar genelde. Jelinden 2 tüp bitirdim ama daha doğalı Bella Mom'ın taklit ettiği asıl Burt's Bees ben ondan çok memnun kaldım. Fakat kızlar kalçalarınıza da sürmeyi unutmayın:)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet duymuştum serum hakkında bende onu..burts bees aklımda bulunsun..kalçalar,bacaklar sürülecek çok yer var :)

      Sil
  4. Gülincim ben de mustela kullandım. Sabahları mustela akşamları da bolca johnson and johnson vazelin sürdüm. vazelin olarak kesinlikle onu tavsiye ederim nemlendirmesi diğerlerine göre oldukça iyi. Ergenlikte oluşan çatlaklarım vardı ve geçmediler o yüzden karnımda da olmasından korkuyordum ama 39. haftadayım henüz yeni bir çiziğim yok:)
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ohh maşallah canım sana,bende biraz olacak gibi :( mustela alayım olmassa bi dahaki sefere bende..vazelinin içinde paraben yokmu,çoğunda varda..bi göz atarım..teşekkürler bilgilendirmeler için :)

      Sil

1 yorum 1 mutluluk :)