Hurrem-Barış Pirhasan

Birkaç gün önce burada kitap'lar aldım,ama biride çocuk kitabı demiştim :) İşte onu okudum bitirdim hakkında birşeyler yazayım dedim :)







Hurrem
Yazan: Barış Pirhasan
Resimleyen: Ceren Oykut
Yaş grubu: 9+
İletişim Yayınları, 48 sayfa, 2011, karton kapak



Hurrem,bizden tam 500 yıl önce yaşamış,saray duvarlarının dibinde,hoş yemek kokuları eşliğinde bekleşen bir sarman..Hünkar için pişirilen Sülün'ün kokusu'na dayanamayıp en sonunda kendini saray bahçesinde bulan,ama ardından onlarca görevli'yi koşturan sarman..Hikaye bu ya,bu sarman'cık kaçarken bir çift altın sırma'lı pabuç'un yanıbaşında durur..O papuç'ların sahibi Sultan Süleyman..


Sarman öyle bir içten bakar ki padişah'ın gözlerine,öyle bir sevgi ile okşatırki başını,o artık padişah'ın isim vererek şereflendirdiği Hurrem olur..Hurrem saray'ın en güzel yemeklerini yer,en önemli karar'larında hep padişah'ının yanında olur..Öyle ki Valide Sultan ve İbrahim Paşa bu kedicik'ten kurtulmanın bin bir yolunu ararlar,en sonunda cellatbaşına onu öldürmesi için emir verirler,cellat başı bir gece yarısı Hurrem'i yakalar,amacı orman'a gidip onu öldürmektir..


Hurrem sonu'nun geldiğini anlar..O sırada cellatbaşı'nın gözlerine yine padişah'ın gözlerine baktığı gibi bakar,cellatbaşı dayanamaz,Hurrem'in şık sabahlığına kendi elinin kanını bular,saray'ın yolunu tutar..Valide Sultan ve İbrahim Paşa artık ondan kurtulduklarına emin,çokta mutlulardır..


Ama bu durum'a üzülen,üzüntüsünden kendini oda'lara kapatan bir padişah vardır..Yemeden,içmeden kesilir..''Hurrem'im'' der başka birşey demez..


Cellatbaşı hem korkudan,hem padişah'ına saygısından olanı biteni anlatmaya karar verir,Padişah'la birlikte orman'a gider Hurrem'i bulurlar..Padişah Hurrem'ine kavuşmanın sevinciyle neşe dolar..


Vee musmutlu yaşarlar..


Ama hikaye böyle bitmez :)


Almak isterseniz o da size sürpriz olsun..




Bir çocuk kitap'ı olmasına rağmen ,ben çokca severek okudum,içinizdeki büyümeyen çocuk ve 9 yaş üstü çocuk'larınız için ideal..Okunacaklar liste'sinde mutlaka yer almalı,kitap içersindeki çizimler çok başarılı ve oldukça ilgi çekici.Ayrıca bir kedi sever olarak,bu kitap'ın kahramanı'nı pek bi sevdim ben..Umarım sizde seversiniz..


Bu kitap'ı Bir Dolap Kitap'ta görmüştüm..Kendileri harika bir tanıtım yazısı yazmışlardı,okumak isterseniz burdan tık tık..



2 yorum:

1 yorum 1 mutluluk :)