10.11.12

Cumartesi günü 10 Kasım'dı malum..O gün anlamı büyük bir gündü bir de 17 şehit haberi geldi.Üzüldüm çokca ama aklım başka yerdeydi aslında..Telefonumdan yinede bir post hazırlıyayım istedim o güne dair..Yazdım,tam yayınlıyordumki silindi.Üşendim bir daha yazmaya..Dedim ya aklım bambaşka bi yerdeydi o anda aslında..




Bi anneannem vardı benim,94 yaşında..Babam ve dedem vefat ettiğinden beri yıllarca beraber yaşadığımız..Sevimli,komik,içinde her daim bir 18'lik kız olan..Bir de Karadeniz şiveli..Yıllarca onun hikayelerini dinledik biz..Kah güldük,kah üzüldük..Dedenizi ben kaçırdım derdi mesela :) Büyük acılar yaşamıştı ama öyle güçlüydü ki hayata karşı..İlginçti,şahsına münhasırdı..Çokca seviyorduk birbirimizi..Bazen ufak tefek atışıyordukda ama başkaydı,bambaşkaydı..Son 5-6 yıldır panik atak hastası idi.Yeşil reçeteli ilaçları vardı,arada bir üzsede bizi(kriz geçirdiği zamanlar)iyiydi aslında..Yürümekte zorlanıyordu biraz,ama sohbet denildimi akan suları durdururdu..İsterdi ki hep etrafında olalım,her daim konuşalımda,konuşalım..Öyle kelimelere sığmayacak bir insan'dıki ne yazacağımı şaşırdım hakkında..Anlatılmaz yaşanır'dı adeta..

Yaklaşık 5 aydır yatalak'tı..Bir gece kavga-gürültü acile kaldırmış(sanırım ramazan'dı),sonra ayağındaki ödemler inene kadar yatması gerektiğini öğrenmiştik.Bu süreç'te ödemi geçti,ama vücudu bir daha ayağa kalkacak gücü bulamadı kendinde,5 dakika otutursak hemen yoruluyordu..Sonda,bez kullanılıyordu ama en zoruda yatırıp,döndürmek oluyordu.Yinede neşesi yerindeydi,arada panik atak kriz'i geçirip,annemi çokca üzsede aslında sanki günden güne bitiyordu.Bi ayağa kalksa daha bi 95 yıl yaşardı bizimle biliyorduk.Zaten o da ''Azrail unuttu beni diyordu'' hep gülerek..

Ama unutmamış..Herkesin bir saati zamanı var derler..O da çok korktuğu ölüme gitti sonunda(ölüm ve hesap anından korkuyordu hep,bize göre tertemiz olan ömrü ile)..Hep aynı evde sıkılıyor diye dayım'lara gitmişti geçen hafta,iyiydi yani aynıydı aslında..Cumartesi sabahı annemi ve ablamı çağırmışlar,sizi görmek istiyor diye..Ölüm halide hiç yokmuş aslında,kriz geçirdiği zamanlardaki gibi..Annemler bırakmak istememişler,beklemişler yanında..Uykusuzmuş birkaç gündür,uyumuş uyanmamış bir daha..Melek'ler gibi sessiz,sakin ölmüş orada..Öncesinde hep belli isimleri sayıklamış,bir de ''ANNE'' demiş çokca..2 yaşında annesiz kaldığını anımsayınca,en çok canımı acıtan bu oldu aslında..

Öğlen'miş bu sırada ama beni hep atlatmışlar telefonda..(o sırada ben ablamın kızları ile ilgileniyorum evde)Öğrendiğimde akşam 18:00'di sanırım saat..Şok oldum,şaşırdım..Ne kadar hazır et kendini deselerde edemedim,ağladım,yollara düştüm..Yanınada gittim,ama bakamadım yüzüne.İstedimki hep iyi hali ile yer etsin zihnimde..

Dün toprağa verdik sonunda..Bir garip'im şuanda..Dilerim bizden razı olarak gitmiştir oralara..Bizden yana tüm haklar helal olsun canım Anneannem sana..

Mekanın Cennet Olsun..

Çok istedin ama göremedin ya bebeğimi öyle üzgünüm ki..

26 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin cnm. Allah sabır versin.
    mekanı cennet olsun inş.

    YanıtlaSil
  2. Son cümlelerin ıslattı gözlerimi oysa ki ben yemeğe vermiştim kendimi onu hazırlıyordum az daha da yakacaktım önemsizleşti herşey..ölüm çok ayrı bir geçiş çok başka bir duygu kaybetmek sevilenleri ve sevenleri..
    Anannen cana can gibi bir insanmış Allah taksiratlarını affetsin canım..

    Adresin yok bende canısı atmışım zarfı seni biraz mutlu edecekse sevinirim canım..tekrar verir misin?..alakasız ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle..amin bizimde dileğimiz o..en kısa sürede mail atayım sana canım..

      Sil
  3. Gülin cim başınız sağ olsun. Ne desek boş ama bak ne güzel acı çekmeden uykusunda veda etmiş size.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım..evet en azından istediği gibi güzel bir ölüm oldu :(

      Sil
  4. Başın saolsun canım... Ölüm ne yazık ki bir gün gelip buluyor ve bulacak... Ama ne kadar şanslı imiş ki uykusunda ruhunu teslim etmiş. Ben ani ölümü de yaşadım, yavaş yavaş geleni de, ikisi de kolay değil, Allah sabırlar versin canım... Mekanı Cennet Olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende babamı çok ani kaybetmiştim,ölüm zor ve ne zaman olursa olsun erken aslında..teşekkürler..

      Sil
  5. Rabbim rahmet eylesin . mekanı cennet olsun inşallahh ....

    YanıtlaSil
  6. benimde göremedi başınız saolsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler..sizinde başınız sağolsun..

      Sil
  7. Canım başın sağ olsun,anneannem hasta benim de buara çok etkilendim.Mekanı cennet olsun anneannenin,nur içinde yatsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun umarım iyileşir en kısa sürede..amin..teşekkürler..

      Sil
  8. başın sağolsun.ne kadar önemli ve özel anneanneler babanneler dedeler..nur içinde yatsın.Rabbim taksilatını affetsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler..evet öyleler kesinlikle..amin inşallah..

      Sil
  9. Başınız sağolsun..mevlam size sabır versin annanenizide merhametiyle karşılasın rahmetiyle yargılasın inş...cenette cemalullahta kavuştursun tüm geçmişlerinizle birlikte..

    YanıtlaSil
  10. canım
    meryem suresi okumak için attığın mesaja cevap yazayım diye geldim ama .hem çok geç kalmışım hemde çok üzgün bir zamanına denk gelmişim bağışla ...mevlaya emanet ol sen ve bebişin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim..olsun vardır herşeyde bi hayır..düşünmen yeter..sevgiler..

      Sil
  11. canım başınız sağolsun allah sabır versin, mekanı cennet olur inşallah allah rahmet eylesin

    YanıtlaSil
  12. Her ölüm acıdır ama "anne" hasretiyle ölmek de daha bi acı geldi bana, çok üzüldüm, Allah mekanını cennet etsin, kalanlarına sabır versin.. :((

    YanıtlaSil
  13. Canım başınız sağolsun sabır diliyorum :(

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)