Bizden Haberler # 9.. Küçük Prens Geldi :)


Bir önceki Bizden Haberler postunda belki diğeri Küçük Prens'in gelişini anlatır demiştim ya aynen öyle oldu sanırım :) 
Mutluluk postunda yazdığım gibi 20 Nisan 2013'te geldi kendisi..Neden bilmem hep içimden 39+5 yada 6 diye geçiyordu,yine yanıltmadı içgüdülerim beni..



Cuma gününe kadar ufak tefek gaz sancılarına benzer sancılar dışında hiçbirşeyim yoktu,hatta hurma ve ananas'a dadanmış,ahududu yaprağı çayı arayışlarına başlamıştım (sancıların kendiliğinden gelmesi için),zira doktorum pazartesiye kadar hareketlenme olmazsa bir iki gün anca bekler,olmadı sezaryen yaparız demişti..

Cuma gecesi 03:30'dan sonra sancılarım başladı hafif ama ben gaz sancısı sandım kendilerini ilk başta :) Sabah 07:30'a kadar biraz daha şiddetlenerek devam etti ve bağırsaklarımda bir boşalma oldu(ki bu normal doğum belirtilerinden biri olarak sayılıyor),sonra bir daha..sancılarda giderek sıklaşmaya başladı tabi,bende aldım kalemi kağıdı,cep telefonunu elime ne kadar sürdü,ne aralıkla geliyor yazdım..10 dakika'dan az sıklıkta gelmeye başlayınca doktorumu aradım,hemen gel olmadı dönersin dedi eve,ama ne mümkün bir gittim direkt yatışa geçtim :) Hatta eve döneceğimizden o kadar eminimki eşyalarımızı bile almamıştık yanımıza :)

Neyse..Meğer ben gidene kadar açıklık 7-8 cm'i bulmuş,ama bebeğin başı yukarıda olduğu için çok şiddetli hissetmemişim sancıları..Doktorum 1-2 saatte kalmaz doğurursun hemen yatış yapıyoruz deyince şok olup kaldık tabi :) Doktorla görüştüğümde saat 12:30 civarı idi,13:00 gibi odama çıktım,bir yandan nst'ye bağlandım bir yandan ebe muayene'mi yaptı,bu arada kese'de patladı ve sancılar dahada şiddetlenmeye başladı..Yaklaşık yarım saat odada sancı çekip,doğumhane'ye alındım ve orada yarım saat,40 dk geçirmeden    
oğlumu kucağıma aldım :)

Şaka gibi oldu herşey :) Hatta doğum sonrası el ve ayaklarıma öyle bir titreme geldiki bebeği bana verdikleri gibi almalarını istedim,vücudumda duygularımda şok oldu kaldı sanki tepki veremedim..Küçük prens hazırlanırken bana soruyorlar ne hissediyorsun diye hiç diyorum anca :) Ona ve bana yapılması gereken rutin muayene'lerden sonra odamıza gidiyoruz sırayla,herkes bi panik bi şokta..Bavul evden uzun uğraşlar sonucu gelmiş,çünkü ablama verdiğimiz anahtar ne yaparsa yapsın açmamış kapıyı,sıkışınca sevgili beni hastahane'de bırakıp eve gitmiş ve doğumu taksi'de öğrenmiş :) Diğer tüm yakınlarımızsa oldukları yerlerden apar topar koşmuşlar..

Hatta Doula'm bile son anda yetişti,haber verecek zamanı bulamadım çünkü..Öncesinde nefes ve rahatlama egzersizleri yapma planımız vardı hesapta odamda :) Ama olsun doğumhane'de yanımda olup beni elimi tutması bile yetti..Gerçi hastahane personeli ve doktorum'da çok moral verdiler,en iyi şekilde atlatmam için ellerinden geleni yaptılar ve kolaycacık geldi Küçük Prens'im :)

Şimdi neredeyse bir haftalık olmak üzere..Ve biliyorumki ona dair hissettiklerimin adı yok literatür'de..Aşk denebilir belki..Bu aşk öyle güzel,öyle naif ki nasıl gün doğıyor,nasıl akşam oluyor bilemiyorum ama çok mutluyum..Uykusuzlukta,süt lekeleride,kusmuklarda umrumda değil..O iyi ya,var ya önemli olan o..Mışıltılı rüyalarda yol alıyor şimdi,banada gidip o uyanmadan biraz kestirmek kalıyor :) 

Bu ara yazamazsam sebebim malum..Görüşmek üzere..Teşekkürler tüm güzel dileklere..

* Belki sonra fotoğraf'da eklerim :)




30 yorum:

  1. Aaaaa tebrik ederiiiim :))
    Allah analı babalı büyütsün, nazarlardan saklasın inşallah :)))

    YanıtlaSil
  2. :))) tebrikler..geçmiş olsun.Allah sağlık sıhhatle büyümeyi hayırlı bi evlat olmasını nasip etsin..hoşgelmiş dünyaya..

    YanıtlaSil
  3. Harika bir haber bu. Allah anali babali buyutsun. Okurken kardesimin yaşadıklari tekrar gozumde canlandi. Sanirim ben de boyle haberler almaya devam ettikce daha cok isiniyorum su bebek fikrine ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten çok özel bir süreç ve son..ısınmanı öneririm şahsen :)

      Sil
  4. tebriklerr, allah analı babalı, sağlıklı, sıhhatli hayırlı bir hayat nasip etsin,

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler sağlıkla büyüsün küçük prens;))) okuyunca son derece kolaymış normal doğum dedim .. Sancılar dayanılacak gibi miydi çığlık bağırma ağlama var mıydı?? Bu konuda çok soru sordum ama meraklıyım bu ararlar;)))cevaplamazsan d a olur ;))) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim..o sanırım kişinin ağrı eşiği ile alakalı pek bağırdım diyemiycem ama dayanılmayacak gibi değildi bence :) umarım kısada olsa bi cevap olmuştur..sevgiler..

      Sil
  6. Allahım anne ve babası ile beraber sağlıklı bir ömür nasip etsin oğluna

    YanıtlaSil
  7. anne olduğumdan beri her doğum hikayesi okuyuşumda gözlerim doluyor:) hayırlı olsun.. sağlıkla büyütün inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dimi..öylede buluşturucu bi yanı var doğumların..teşekkür ederim..inşallah..

      Sil
  8. Hoşgelmiş sefalar getirmiş küçük prens.. Nice uzun sağlıklı yaşları olsun..
    Hayırlı olsun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz..inşallah diyrlim..sevgiler..

      Sil
  9. HEYY yaşasın :)tebrik ederim her ikinizinde sağlıklı olarak buluşmanıza ve aşkına kavuşmana inan çok sevindim.önce geçmiş olsun sonra gözünaydın olsun.Rabbim sizi korusun ,prensin bahtı güzel olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim,bende güzel yorumunu okuyunca çok sevindim,inşallah diyelim,sevgiler..

      Sil
  10. Güle güle büyüsün bebişiniz

    YanıtlaSil
  11. Allah analı babalı büyütsün,kutlarım

    YanıtlaSil
  12. İşte bu, bugünün güzel haberi...Allah sağlıkla anasıyla babasıyla büyütsün...

    YanıtlaSil
  13. tebrik ederim canım. Allah analı babalı büyütsün ve de hayırlı bir evlat olsun inşallahh ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım..yorum vasıtasıyla uzun zaman sonra seni görmek ne güzel :) inşallah,sevgiler..

      Sil
  14. Gülincim,
    O kadar güzel yazmışsın ki okurken gözlerim doldu sanki gözümde canlandı herşey.Umarım vakti geldiğinde benim doğumumda seninki gibi normal ve nispeten kolay olur.Kuzenim 10 saat sancı sonrası sezeryana alınmış.Galiba kendini rahat tutmak,inançlı olmak,çevrendekilerin iyi dilekleri ve enerjisi çok önemli...
    Sana ailenle bir ömür boyu sağlık ve mutluluk dilerim.Allah analı babalı büyütsün,hayırlı sağlıklı bir evlat olsun inşallah.Çok sevgiler,
    Mis kokulu bebeğine öpücükler :D
    http://cloudysunnyfunny.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım öyle olur canım..kesinlikle psikoloji çok önemli,çok yönlendirici bencede..teşekkür ederim,inşallah..aynı dilekler bizdende size..sevgiler..

      Sil
  15. Gülin, az evvel aklıma geldi bakayım dedim bir gelişme var mı diye ve o mutlu haberi öğrendim :)
    Çok, çok güzel anlatmışsın duygularını...Tıpkı söylediğin gibi 'O iyi ya,var ya önemli olan o..'
    Öperim seni...

    YanıtlaSil
  16. Canim yaa cok sevindim herseyin yolunda olmasina.. ne guzel kolaycacik olmus hersey.. simdi bok bol kokla onu ve bize de bi fotograf yolla ki catlamayalim meraktan..

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)