Biten Kitaplar

Uzun zamandır kitaplara dair yazmıyorum birşeyler..aslında kısa sürede epey kitap okudum ama yazasım gelmemiş demek :)


Son okuduğum kitaplar görselde görüldüğü gibi..şuanda SİMAVİ AİLESİ kitabı'nın son sayfaları ile boğuşuyorum o ayrı :)


-

Kısaca bahsetmek gerekirse:

CÜNEYD SUAVİ 4O GRAM TEBESSÜM ve MUCİZELER kitapları aslında daha çok çocuklara yönelikler..ama hayattan sıkıldığınızda içizini ısıtacak sımsıcak hikayelerle dolular,hatta o hikayelerden birinde ben bile varım :) yazarı uzun zamandır görmesemde çocukluğumda birlikte çok zaman geçirdiğim ve çok naif biri'dir..eğer çoçuğunuza din ve iyi insan olmakla ilgili konularda güzel hikayeler anlatmak istiyorsanız seri olarak alabilirsiniz..

Yazarı tanıdığım için övdüğüm falan zannedilmesin,kitap yurdu vb.sitelerden kitabın içsayfalarını okuyabilme imkanınız var,bir göz atın eminim beğeneceksiniz :)

SELİM GÜNDÜZALP-DEYİMLER VE ÖYKÜLERİ 3..deyimlere özel hikayeleri anlatan yine çocuklara yönelik bir kitap aslında..bende yeğenlerim için edindiğim bu kitapların ilgimi çok çekmesi açısından okuyayım dedim..hoş bir kita,ilginç bilgiler edinmeyi seven büyükler ve çocuklar için..kesinlikle 1 ve 2 alınmalı :)

ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER-BİR MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ KİTABI..SERHAT ÖZTÜRK
Bu kitap bir söyleşi kitabı..karşılıklı sohbet şeklinde ilerliyor..Ünlü SÜMEROLOG Muazzez İlmiye Çığ'ın hayatı ve görüşleri hakkında notlar içeriyor..benim gibi tarih sever ve arkeolojik keşiflere meraklı biriyseniz oldukça ilginizi çekecek bir kitap,ayrıca yakın tarihimize ilgin önemli bilgiler edinmeniz mümkün,tabi kişisel bazı görüşleri oynalamamakla birlikte genel anlamda iyiki okumuşum dediğim bir kitap oldu..


İSRAFİL'İN AYNASI-ŞEBNEM PİŞKİN
Bu kitap'ta Şems ve Mevlana ilişkisine günümüz gözüyle bir bakış var..olaylar şimdi içersinde olduğumuz  zaman diliminde geçiyor..Şebnem Hanım'ın diğer kitaplarının aksine en beğendiğim kitabı..okunası bence :)


BABIALİ TANRILARI/SİMAVİ AİLESİ-İREM BARUTÇU
Türk Gazetecilik tarihinde önemli bir yer edinmiş SİMAVİ ailesi'nin dünü ve bugünü hakkında birçok bilgi içeren bu kitap ayrıca ülkemizde gazeteciliğinde nasıl geliştiğine ışık tutuyor..büyük bir merakla okumaya başladığım,son 100 sayfası kalan bir kitap..bazen çok fazla kişiselleştiği için sıktı beni ama genel anlamda fena değil..

Birde görselde bulunmayan SON YENİÇERİ-REHA ÇAMUROĞLU kitabı var..
YENİÇERİ'liğin tarihine dair oldukça öğretici bir kitap..ayrıca YENİÇERİ'lerin BEKTAŞİLİĞİ ile ilgili çeşitli detaylar mevcut..

Umarım göz atar ve beğenirsiniz..ayrıca kitap'lara dair yorumlarını paylaşırsanız çok mutlu olurum..belki daha önce okumuş yada göz atmış olabilirsiniz..

Beni bekleyen bir bu kadar daha kitap var,birde sağdan soldan toplanacak olanlar :)



4 yorum:

  1. bu gün bende kitaplarımdan bahsettim :) senin yazına da bayıldım,söz konusu kitap olunca akan sular duruyor :) sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. görmedim hemen bakıyorum bende :) evet kitap büyük bir aşk..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. cüneyd suavi'nin kitabına oğluma diye almıştım ama bendne okudum hatta okulda bir seminer vardı orada görmiştim kendini ve kitaplarını gerçekten güzel hikayeler var içinde sadece çocuklara yönelik değil

    YanıtlaSil
  4. muko : evet genelde herkese hitap eden bir yazı dili var..ama genel anlamda çocuk kitabı diye geçiyor onu belirtmek istedim :)

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)