Hsg Deneyimi..

Esasında sağlık sorunlarıma dair pek yazmak istemiyorum blogta ama bu konu bence çok önemli..benim gibi kararsız kalanlar,korkanlar varsa diye bi kaç şey paylaşmak istedim..

HSG yani Histerosalpingografi yada daha anlaşılır dille rahim filmi..Çoğu zaman gebelik oluşmadığında,yada farklı sorunlardan ötürü isteniyor..benim geçen sene hem bebeğimi kaybedip,hemde ameliyat olduğumu göz önüne alırsak zaten çekilmemem kaçınılmazdı,ama erteliyordum hep yaşadığımı olumsuzluklardan dolayı..en son gittiğim doktor'da çekilmelisin dedikten sonra araştırmaya başladım..




Çok kötü şeylerde okudum,korktum epeyce..ama kaçarım yoktu..nedir?nasıldır? okudumda okudum..sonra çeşitli forumlarda hakkında çokca iyi yorum bulunan bir görüntüleme merkezi buldum..uzaktı ama acısız olması,doktorların rahatlatıcı konuşmaları gibi artı'lar bu uzaklığı hiç dert etmemi sağladı..hafta içi randevumu aldım..İstanbul'un karşı yakasında oturduğum için bana ters olabilecek bu görüntüleme merkezi,isterseniz servisimiz alabilir sizi dedi..ortak bir noktada buluşup,kapısına kadar götürüldüm..sonra yine aynı şekilde anadolu yakasında istediğim yere bırakıldım..

Görüntüleme merkezine gittiğimde oldukça heyecanlıydım,serviste bulunan başka bir bayan ben lavabodayken içeri alındığından beklediğim 10 dakika bana 10 asır gibi geldi :) sonra adım söylenip sıra bana geldiğinde hemşire hanım'ın güler yüzüyle biraz rahatladım,üzerime önlük giydim..doktor bey ve hanım rahatlamam için ellerinden geleni yaptılar,biraz sohbet ettik..sonrasında doktor hanım beni sedye'ye aldı ve yapacağı işlemi anlatmaya başladı,heyecanlıydım ama sonra hepsi uçup gitti..normal muayne'den tek farkı ilaç enjekte edilirken oluşan hafif bir ağrı oldu,sonrasında görüntüleme makinesi tarafından filmler çekildi,hatta hepsini izledim monitör'den ve doktorlarımla sohbet ettim ne nedir diye..yaklaşık 3-4 dakika süren işlemden sonra hemşire hanım'ın yardımıyla sedye'den kalktım,içeri gidip üzerimi giyindim çıktım..ödemeyi yapmaya gittim,rapor'um benden önce gelmişti..

Uzun süredir kendimi nasıl olacak diye boşuna yiyip bitirmişim meğer,gerçekten dedikleri gibi 2 dakika sürdü ve çok çok az bir ağrı hissettim..demem o ki korkmamak gerek..herkes aynı şekilde yaşamayabilir,herkesin ağrı eğişide aynı olmayabilir ama en önemlisi kişinin kendini rahatlatması ve tabiki işinin ehli bir doktor tercih etmesi bence..

Nereye gittin derseniz RADYOTOM-RADYOMAR Fındıkzade..Çok korktuğum bu işlem'i güler yüzleriyle,hastayı anlayan yaklaşımlarıyla kısa sürede sorunsuzca atlamamı sağladıkları için kendilerine ayrıca teşekkürler..

O kadar sorunsuz geçti ki sonrasında Kadıköy Cuma Pazarına bile gittim :)

Madem o kadar şey yazdım sonucunuda yazayım gayet iyiyim,hiç bi problem yok :)

Foto Kaynak: Deviantart






15 yorum:

  1. Maaşallah canım sorun yok biliyordum :) dahada iyi olacak herşey :) iyi bir haberde bekliyorum çok umutluyum :)

    YanıtlaSil
  2. dürr-i yekta'cım teşekkür ederim..

    ülkücüm: sağol canım menavi olarak hep yanımdasın,inşallah güzel haberde yakında gelcek :)

    YanıtlaSil
  3. Maddide olurum canım :)) hep yanında olacağımda ;)

    YanıtlaSil
  4. ülkü.. o zaman bişi istiyim bakim :)

    YanıtlaSil
  5. canım süpermiş. diğer güzel haberleri de bekliyoruz inşallah hayırlısıyla. amin.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Gul/İnn ... Ben de çocuk sahibi olma yolunda epey çaba sarfeden bir kadınım. Henüz doktorum böyle birşey istemedi ama isteyenlerden ben de zor birşey olduğunu duymuştum. Umarım gerek kalmaz ama kalırsa içim sayende rahat :) İnşallah en yakın zamanda güzel haberler alırızz :) Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. gecmis olsun,umrim hersey gonlunuzce olur...

    YanıtlaSil
  8. Allah sagliktan ayirmasin. Bazi insanlar abartir birazda...Bende cogu seyde korkulacak aslinda birsey yok diyorum. Hamileyken 3 lü testi abartili okumustum, bu mu dedim sonra..
    Sende bu yazinla bu muayeneyi olacak olanlara moral vermis oldun ;)

    YanıtlaSil
  9. ülkü : ne isticem düşüncem bi :)

    yemeşildenizcim :sağol canım inşallah..

    leyla: sanada çok geçmiş olsun canım..umarım gerek kalmaz..güzel haberlerde buluşuruz..sevgiler..

    çilekli : teşekkür ederim sizinde :)

    kelebek gibi: amin insallah..evet biraz öyle oluyor sanırım..hamileyken amniyosentezde yapıldı bana kordosentezde çok zor değildi..ama keşke gerek kalmasa..bende özellkle yazdım bu yazıyı zaten canım..

    YanıtlaSil
  10. Saglik ve afiyet diliyorum ömür boyu.. Çok geçmis olsun. Umarim güzel süprizler devam eder hayatinda^^
    Biz de okuruz buradan..

    YanıtlaSil
  11. eflatun kedi : teşekkür ederim..umarım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. geçmiş olsun, iyi olduğuna çok sevindim, zaten korkmak da çare değil görüldüğü üzere:)

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)