Kahve Kokulu Hatıralar..

Yapı itibariyle nostaljik bi insanım..ama şimdiki vintage merağıyla ilgisi yok bu durumumun..belkide üzerine yaşanmışlık sinen şeyleri seviyorumdur kimbilir..yada anılarımı taze tutmayı..


Mesela en çok sevdiklerim eski fotoğraflar..bazen kim olduğunu bilmediğim insanların fotoğraflarına bakarım uzun uzun..hayal kurarım,birine benzetmeye,ruh halini çözmeye çalışırım..






En sevdiklerim arasında bir de hala varolup da geçmişin tadını veren şeyler var..hala varlar ama nedense bana hep geçmiş zaman'ı yaşatır gibi gelirler,şimdiki zaman'dan çok..örneğin;kağıt helva,macun,lokum,akide şekeri,leblebi tozu,uçan balon,dönen salıncak,radyo..bir de türk kahvesi..


Mesela ne zaman bir uçan balon görsem pır pır eder yüreğim,onunla uçasım gelir sonsuz maviliklere..ne zaman vapur'a binsem kağıt helva yiyesim gelir,ne zaman bayram olsa aklıma lokum,akide şekeri,leblebi tozu gelir..ne zaman bir lunapark görsem ilk ve tek binilecek olan dönen salıncak'lardır..ne zaman hüzzam bir şarkı duysam,içimden eşlik eden ses'in yanına illa eski bir radyo ararım..sanki şarkı ondan daha samimi gelir..daha bi  ben olurum..ne zaman taze kahve koku'su alsam,sıcak sıcak yudumlasam çocukluğumun büyükleri gelir gözümün önüne..gözümde hep bilge,sevecen ve her daim kendi olmaktan mutlu insanlar'dır onlar..


Bu yazıyı neden yazdım pek'de bilmiyorum aslında,oysa yazacağım çok farklı şeyler vardı sanki aklımda..yinede geçmişimle hasbihal ederken sizde ortak olun istedim bu kahve kokulu güzel hatıralara..


Görsel Kaynak :Deviantart

6 yorum:

  1. okurken yaşımın elverdiği kadar geçmişe gidip geldim, türk kahvesi yanında çifte kavrulmuş lokuma bayılırım, lunaparkta en çok korktuğum şey dönme dolaptır :(

    YanıtlaSil
  2. Buralara geldi kahve kokukları,alıp götürdün beni de,yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. dürr-i yekta: bende pek yaş almış sayılmam ama ruhum yaşlı demek :) dönme dolap değil zaten dönen salıncak severim ben :)

    özlems.corner: teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  4. olsunn sen yazdın biz keyifle okuduk :) hepsi neyse de şu leblebi tozu işi benim de gözümde tütüyor.... Kahve Dükkanı sevgiler sunar...

    YanıtlaSil
  5. hey gidi leblebi tozu hep boğazıma kaçardı:))

    YanıtlaSil
  6. leylanın kahve dükkanı: teşekkür ederim..bendende sevgiler..

    herbinrek'im sorma benimde :)

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)