Sümela'nın Şifresi :Temel



Geçen Pazartesi gittiğim filmi anca bugün yazma fırsatım oldu..Ama olsun napalım :)

Önce sinema salonundan bahsedeyim biraz..

Biz Optimum Avm Avşar Sinema'larında izledik filmi..Daha önce bu alışveriş merkezine çok yakın bir yerde yaşıyor ve niye burda sinema yok diye hayıflanıyordum,sanırım benin taşınmamı beklemişler :)

Neyse..

Sinema salonu devasa bir büyüklükte değildi (bknz: Maltepe Carrefour Afm),hatta ses sisteminde ufak bir sorunda oldu,ama gerek uygun fiyatları,gerekse ilgileri,tüm sorunları bi anda yok etti..Bi daha gidermiyim ? Bence giderim :)




Konu'yuda kısaca özetliyeyim..

Hayalleri ve hayattaki amaçları yüzünden, Karadeniz'de bile herkesin dalga geçtiği fakir Temel, Trabzon'un en köklü ve zengin ailelerinden Yücesoyların Zuhal'e aşıktır ama babası Hıdır Yücesoy, kızını Temel'e vermez. Temel, sevdiği kızı da alamayınca yıkılmıştır. Tam bu sırada, arkadaşı Turgay'ın Sümela Manastırı'nın çatısına çıkarak intihar etmeye kalkıştığı haberini alır. Arkadaşını intihardan vazgeçirmek üzere Sümela Manastırı'nın çatısına çıkar. Ancak kendisi intihar etmeye karar verir. Polisler tarafından aşağıya indirilen Temel, polisin, 'Sümela'ya hazine aramak için çıksanız anlayacağım, intihar için çıkılır mı?' diye sormasıyla birlikte Sümela'daki olası hazineye odaklanır. Temel'in tek hedefi artık Sümela'nın şifresini çözüp kutsal hazineyi bularak, hem sevdiği kızı almak hem de herkese kendini ispatlamaktır.




Şimdi gelelim film'e..

Genelde filmin çokça küfürlü ve komik olduğuna dair yorumlar duymuştum ben..Ama ne denildiği kadar küfürlü,ne de komik geldi..Evet eğlendirim,ama çok gülmedim...Hatta çoğu sahnede çokca hüzünlendim Temel'in saf'ça sevgisinden dolayı..Küfür konusuna gelince hem anne tarafından,hem eş tarafından Karadeniz'li olunca insan bazı şeylere alışkın oluyor sanırım :) Yani ettikleri küfürler kötülük amaçlı değil,ağız alışkanlığı gibi,ama genelde Karadeniz insanı böyle..Özellikle aile içi muhabbetler'de..

Film'deki sahnelerden en sevdiklerim 2 Japon olarak kolbastı yaptıkları ve bir de Temel'in Zuhal'e aşkını anlattığı sahne..

Bazı kısımalar her ne kadar eksik kalsada,eğlenceli zaman geçirmek için gidelebilecek bir film..Fragman'lardakinden daha fazlası yok yalnız belirteyim,ama harika Trabzon ve Sümela Manastır'ı manzaraları var iç açan,bir de güzel bir türkü..


                             murat ibrahimbaş volkan konak - sevdalı türküler - 2012 | izlesene.com



Sanırım bu film'den elde edilecek gelir ile,bir devam filmi gelecek..Tabii bu benim şahsi düşüncem..

Genel anlamda fena değil kısmında bence bu film...

Varmı sizlerden gidenler?

Beğendim yada beğenmedim diyenler?

7 yorum:

  1. Gitmedim gitmek istedim gidermiyim bilmem çok uzun zaman oldu gitmeyeli sinemaya :)

    YanıtlaSil
  2. Bende gittim bu filme ama ben beğenmedim.Filmin bir özelliği yok.Filmi küfürle süslemeye çalışmışlar.Küfür bile kurtaramamış filmi.Filimden sıkıldımmı?hayır ama bilseydim gitmezdim.Birde küfür karadenizlilere has bir şey değil.Bütün erkekleri içine katmıyorum ama erkeklerin keyifle yaptığı bir ağız alışkanlığı küfür.Tek güzel yanı güzel son.Son zamanlarda güzel sonlu filimlere ve dizilere hasret kaldık.Blogumda bende paylaştım bu filmi...http://wwwtasarimdabugn.blogspot.com/2012/01/surmelanin-sifresi-temel.html
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. ülkü : bilseydim çağırırdım seni :)

    gönülçelen : evet okumuştum sizin yazızını..küfür karadenizliler has demedim genelde çok ederler dedim,alışkanlık olduğu konusunda ise hem fikirim..araştırıp gitmek gerek belki..

    YanıtlaSil
  4. Hep öyle diyon inancım kalmadı artıkım sana :P

    YanıtlaSil
  5. ben bu filme gitmedim,yorumlardan aldığım izlenim eğlenmek için gidilebilir oldu belki karadeniz ve Sümelayı tekrar görmek adına gidebilirim ama en kısa sürede ''içinde yaşadığım Deri ''filmine (Banderas'ın) gitmek istiyorum,sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merak ettim simdik bunu yakinda nete koyarlar bakariz :D
    bende sinemaya giden türlerden degilim biraz sabret nete gelecek elbette derim :)

    YanıtlaSil
  7. ülkü : tamam söz olsun...

    otuzundansonra: bende senin dediğini merak ettim şimdi :)

    petrolmavisevilmezmi : hımm,o zaman kısa süre sonra izleme şansın olur derim bende :)

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)