Pertve Bey'in 3 Kızı,2 Kızı ve Torunları- Münevver Ayaşlı


Münevver Ayaşlı
Timaş Yayınları
490 sayfa

Kitap'a dair..

′′Pertev Bey′in Üç Kızı, Pertev Bey′in İki Kızı ve Pertev Bey′in Torunları′′ Hatırat yazarlığının önemli isimlerinden Münevver Ayaşlı, gerçek bir zaman, mekan ve vak′a üçgenine oturtarak başarılı bir üslupla kaleme alıyor romanını. Miralaya Pertev Bey′in kızları, torunları ve kalabalık maiyeti etrafında ferdi, ailevi ve toplumsal bozulmuşluğu tahlil ediyor. Hem şahitlik ettiği hem de derinden yaşadığı Osmanlı İmparatorluğu′nun yıkılışını ve yıkılış sebeplerini kavratıyor okuyucusuna. “Pertev Bey” serisi tarihsel gerçeklerin öyküleştirilerek okuyucuya sunulduğu seviyeli, üsluplu, geniş bir ′dönem romanı′ kimliğinde.''


Pertev Bey'in 3 Kızı,2 Kızı ve Torunları..Kitap,Pertev Bey ve ailesinin içinde bulundukları dönemi ve bu dönemde yaşadıklarını samimi bir dil ile anlatıyor.Kurgusal özelliğine rağmen tarihe dair bir çok detay barındırıyor.Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılış günleri,yeni Cumhuriyet'in doğuşu,kültür'ünden uzaklaştırılan insanlar ve illaki siyaset..Hikaye 1900'lü yıllardan başlayıp,60'lara kadar uzanıyor.

İsmindende anlaşılacağı gibi ilk bölüm Pertev Bey ve ailesini,ikinci bölüm iki kızının yaşadıklarını,üçüncü bölüm ise torun'larının hayatını anlatıyor.Esasında tüm başlıklar iç içe,bir olayın neden,gelişme,sonuç bölümleri gibi..

Ben,bu kitabı okurken hiçte tahmin ettiğim gibi ilerlemedi hikaye..Mesela bitiyor dediğimde tekrar başladı ve açıkçası bu beni mutlu etti..İçinde sürprizler barındıran kitaplar okumayı seviyorum.

Tarihi romanları seviyorsanız,okurken keyif alacağınızı büyük bir içtenlikle söyleyebilirim.

Bol kitap'lı günler..

Sevgiler..















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1 yorum 1 mutluluk :)