Kocasını Pişiren Kadın



Dün akşam çok güzel bir tiyatro oyunu izledim..Bu oyunun biletlerini Ajanda Dergi'nin blogundaki çekilişten kazandım,kendileri benimle hemen irtibata geçip bilgilerimi aldılar,bende akşam sevgili kocamcım'la Kadıköy yollarına düştüm,bir güzel eğlendim geldim..

Ajanda Dergi 'yi sanırım hemen hemen herkes tanıyor,tanımayanlar için ise önerim hemen sitelerini ziyaret etmeleri ve online olarak hazırlanan bu dergi'nin keyifini çıkarmaları..İçinde yok yok,ayrıca böyle güzel hediyeli etkinliklere şansınızda var..Sayelerinde çokca eğlendim,tekrar teşekkürler..


Oyunun tanıtım metninden..


“Mutfak bir katilin cennetidir!”

Kenneth ve Laura üçüncü evlilik yıldönümlerini Kenneth’in eski eşi Hilary’nin evinde kutlarlar. Ama ne kutlama! Özel kutlama yemeği pişerken geçmiş ve şimdiki zamanda hikayeleriyle baş başa kaldığımız bu üçlü bakalım size bir yerlerden tanıdık gelecek mi?

Ah zavallı Kenneth!

Hilary’nin mutfağı ve Laura’nın yatak odası arasında mekik dokuyan doyumsuz Kenneth!
Hep mi açsın? Ne zaman doyacaksın?

Doymak bilmeyen insanoğlunun halleri, dayatılmış “erkeklik”, “kadınlık” rolleri! Hilary’nin; üçüncü evlilik yıldönümlerini kutlayan Kenneth ve Laura’ya bir sürprizi var!


Oyunun konusu ve oyun hakkında görüşlerim..

Kenneth ve Hilary yaklaşık 20 yıllık evli,çok iyi anlaştıklarını sanan bir çift'tir..Bir gün gittikleri parti'de Laura adında genç bir bayan'la tanışırlar..Gecenin sonunda Hilary,Kenneth'den Laura'yı evine bırakmasını ister..Kenneth,Laura'yı evine bırakır,fakat bu gece'den sonra aralarında bir aşk doğar..Kenneth,harika yemekler yapan eşi ve kendini onda her daim genç hissettiren Laura arasında mekik dokur uzunca bir süre..Hilary,bazen birşeylerin ters gittiğini düşünür,ama yakıştıramaz..Ta ki Laura evine gelip herşeyi itiraf edene kadar..Laura'nın bu itirafıyla hayatlarındaki herşey değişir..Hilary,Kenneth'i evden kovar..Kenneth,Laura ile evlenir..İlk başlarda çok mutludurlar,ama üzerinden geçen 3 yıl sonunda Kenneth,yemek ve temizlik yapmayı bilmeyen Laura ile sorunlar yaşamaya başlar..Hilary tam da evliliklerinin 3.yıldönümü gecesi,Kenneth ve Laura'yı yemeğe çağırır..Gece'nin sonunda Kenneth pişirilen koca olacaktır :)


Oyun tam da buradan,yani 3.yıldönümünü eski karısının evinde geçirecekleri yemek'ten başlıyor..Yemeklerin hazırlanmasını beklerken ettikleri sohbet,onları bu geldikleri son nokta'nın başına getiriyor..Ve Laura ile tanıştıkları gece'den itibaren hikaye'yi eğlenceli bir dil'le anlatıyor..

Özellikle Kenneth'i canlandıran Ünal Bey ve Hilary'i canlandıran Melisa Hanım'ın oyunculuklarına bayıldım..Mimik'ler ve tepkiler harikaydı..Oyun içersinde oyun izler gibi keyifle izledim,bolca güldüm..

Eğer tiyatro'ya gidip,hemde eğlenmek istiyorum diyorsanız,mutlaka izlemenizi öneririm..

Hatta erkeklerin kesin izlemesi gerek..

Oyun önümüzdeki günler Ortaköy Afife Jale Sahne'sinde tekrar sergilenecek..

Bilgi sahibi olmak isterseniz http://www.tiyatro3.com/kpk.php sitesini ziyaret edin derim..


Gece'mi keyifli bir atmosfere dönüştürdükleri için Tiyatro 3 ve Ajanda Dergi'ye tekrar teşekkürler..

Sevgiler..





10 yorum:

  1. Eğlenceli konuymuş, bütün şartlar bir araya gelirse giderim sanırım çok ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
  2. bence mutlaka gitmelisin :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel geçridiğiniz bir güne vesile olmak çok mutluluk verici. Oyun gerçekten çok ilgi çekici bir konuya sahip ve her izleyenin çok eğleneceği muhakkak. Paylaşım için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim..çok severek izledim..sevgiler..

      Sil
  4. Güzel bir hediyeymiş :) Konusu da gayet güzel İzmir'e gelse keşke ben de kızları bırakabilsem de izlesem...

    YanıtlaSil
  5. çok seviyorum tiyatroyu inşallah kısmet olur gitmek

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir hediye olmuş.Benim de görmek istediğim bir oyun bu...

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)