Bir Çift Ayakkabı - Sunay AKIN


Sunay Akın
Türkiye İş Bankası Yayınları 

''Sunay Akın, bu kez Bir Çift Ayakkabı'yla çıkıyor insanlık tarihinin bilinmeyen tozlu yollarındaki macerasına.

Bir Çift Ayakkabı kimi zaman boya sandıklarındaki hayat ağacı imgesine dönüşüyor, kimi zaman koskoca bir padişahın imdadına yetişiyor. Ay'ın, sinemanın, sanatın, aşkın, savaşın, vd. tarihine ışık tutuyor.

Muhtaç olmasın diye, evden kaçan karısının ayakkabısının içine para koyan terk edilmiş koca kimdir? Van Gogh'un tablosunda ters çevirdiği ayakkabının sırrı…

Abdülaziz İstanbul'u dünyaya nasıl gezdirdi? Hayat ağacı'nın boyacı sandıklarındaki sureti… Kız Kulesi, pabuçlarını nereye düşürdü? Galata Köprüsü'nden geçen en büyük ayaklara nasıl ayakkabı bulundu? Dünya'nın giriş kapısında kimlerin ayakkabıları duruyor?

Kıvrak hareketlerle oynatıyor kalemini Sunay Akın ve izini sürdüğü hikâyelerin her bir parçasını ustalıkla yerlerine yerleştiriyor...''


Bu kitabı satın almamdaki en büyük etken kitabın kapak görseli idi,neden bilmem bu görsel bana çok çekici geldi,uzun süre bakıp bakıp,en sonunda kendisini bir market alışverişimde sepetime attım..

Kitap,ayrıca Sunay Akın'ın okuduğum ilk kitabı,sanırım daha önceki kitaplarını okumayıp haksızlık etmişim kendisine..

Kitap,sıkılmadan keyifle okunacak,birbirinden ilginç ''ayakkabı''hikayeleri ile her seferinde sizi başka diyarlara götürecek.Bazen bir çift bot,bazen bir çift çarık,bazen bir astronot ayakkabısı hikaye'nin başrolünde..Anlatım çok akıcı,sanki Sunay Bey'le sohbet ediyormuşcasına içine alan bir yapısı var..Özellikle Aşık Veysel'in kendisini terk edip,kaçan karısının ayakkabısı içersine sıkıştırdığı para'nın ve Charlie Chaplin'i,Charlie Chaplin yapan ayakkabıların sırları,bir de Sultan Abdülaziz'in İstanbul'a dünyayı nasıl gezdirdiğini anlatan hikayeler en ilgimi çeken ve sevdiğim bölümler oldu..

Kısacası kitap kapağı iyiki etkilemiş beni,iyiki okumuşum,herkesin seveceği ve ilginç bilgiler edinebileceği bu kitabı mutlaka okumanızı öneririm..

Kitap tadında günler..

Sevgiler..

8 yorum:

  1. Aylar önce Mesut Yar'ın program konuğuyken astronların ayakkabılarıyla ilgili hikayeyi anlatmıştı ve çok sevmiştim:) Zaten Sunay Akın'ın anlatım yeteneği çok kuvvetli.
    Teşekkürler paylaşımın için:)

    YanıtlaSil
  2. bend ehiç okumadım sunay akın kitaplarından okuyalım bakalım
    sağol gülüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle bu kitaptan başla diyebilirim :)

      Sil
  3. Sunay Akın masalsı kelimelerin üstadı. Çok severek okur ve dinlerim. Bu kitabını henüz okumadım, listeye aldım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Kitap ilk çıktığında programında anlatırken dinlemiştim ve merak etmiştim. Başka bir Sunay Akın kitabı listemde olunca onu ikinci plana attım, güzel olduğunu duymuştum, sırada alınmayı bekliyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınacaklar epey fazla sanırım seninde :)

      Sil

1 yorum 1 mutluluk :)