Aşk'a Yolculuk : Veysel Karani -Sinan Yağmur


Sinan Yağmur
Destek Yayınları

Arka Kapak'tan..

''Bana, 'Sen kimsin?' diye sormayın. Ömrü azıcık kalmış bir Hiç'im. Ben, hiçbir şeyim, hiçbir şeyim. Yürek vermediğiniz, ta içinize erişemez. İnsanlara baktım ki her biri kendisine bir sevgili edinmiş. Kimi kadın, kimi erkek. Bazısı nefis, bazısı da heva. Kimi mal, kimisi de şöhret. Herkes o sevgiliyle ölüm anına kadar beraber olabilmiş, bazısı da kabrin başına kadar beraber bulunabilmiş, toprağa verilince ona veda etmiş. Herkes sevgilisini karanlık bir kuytuya bırakıp geri dönüyor. Düşündüm. Kendime öyle bir sevgili bulayım ki, hayatımda ve vefatımda benimle beraber olsun. Ömrüm, özüm ve sözüm üç aşk üzerine örüldü: Allah aşkı, Peygamber aşkı ve Annem. Bana kendini üç kelimeyle anlat deseler; yetimlik, yalnızlık ve yolculuk derim... Babasız kalmanın acısını imanla doldurdum, yalnızlığımda Allah'a sığındım. Yolculuğumu Habibullah'ın aşkına adadım; Veysel Karâni, ellerini kuma, alnını hırkaya dayayarak secde vaziyetine devam ederken sırtına bir ok daha geldi. Derken bir ok daha... Bir ok daha... Saplanan oklardan neredeyse sırtı görünmez olmuştu... Kana boyanmış dudaklarından son cümlesi düştü hırkanın üzerine:Esselamü aleyke ya resulullah...; Bir şehit! Ne de güzel bir şehit! Görüyor musunuz, ne kadar tatlı, ne kadar huzur içinde ölüyor? Doksan yedi yıllık ömür, Allah yolunda savaşırken, şahadetle son buldu... Âşık, maşuğuna kavuşmuştu artık! Ey bütün zamanların çıldırtan gözyaşları! Şimdi sağanak sağanak dua. Hilâlin sureti düşüyor suya. Ey aşka hep yalınayak koşanlar. Bakın gökte yıldız yıldız akıyor Esma-ül Hüsna. Bir tek damla şahadet kanıyla tufandır yüreğimiz. Şimdi aşk. Şimdi şahadet vaktidir. Derdin nedir? Derdim 'Aşk'a Yolculuk'tur. Ya sizin derdiniz ne ki dudağınızda derman kelimesi hiç eksik olmuyor. Öyle bir derdiniz olsun ki bin dermana değişmeyesiniz.''

Bu kitabı sevgili kocamcım sürpriz hediye olarak almıştı banageçen hafta içi..Açıkçası birazda önyargılı idim okumadan önce,önceki 2 Sinan Yağmur kitabını ard arda  okuyunca sıkılmıştım ne yalan söyliyeyim,belkide benim içinde bulunduğum o anki psikolojik durumdanda kaynaklanmış olabilir.

Ama bu kitap,elime aldığım andan itibaren tüm olumsuz düşüncelerimi yok etti.Veysel Karani'nin kendi ağzıdan kendi yaşamanı anlatması sanki birlikte yolculuk ediyormuşcasına bir etki yarattı bende.Ayrıca ibretlik yaşamındanda feyz alma şansı verdi,okurken dimağ'ımı berraklaştırdı.Hasılı kelam,bence okunası kitap'lardan biri..Sizlerede öneririm..

Sevgili kocamcım'ın bu kitabı bana almış olması bir tesadüf değil biliyorum,iyiki almış,iyiki okumuşum..

Bol kitap'lı günler..

Sevgiler..

4 yorum:

  1. okunacaklar listemde.umarım en kısa zamanda okuyabilirm.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabi bende merak ediyordum, alinacaklar listeme eklemistim sende de olumlu okuyunca daha bir okuyasim geldi simdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman kısa sürede edin derim canım,sevgiler..

      Sil

1 yorum 1 mutluluk :)