Sonsuz Unutuş -Kadir Aydemir


Kadir Aydemir
80 sayfa

Arka Kapak

"Sonsuz Unutuş", kurulduğu 2000 yılından beri binlerce okura sesini duyuran Yitik Ülke'nin yaratıcısı Kadir Aydemir'in "Aşksız Gölgeler" adlı kitabından sonra yayımlanan ikinci öykü kitabı... Rüyayla gerçeğin, uykuyla uyanışın, yalnızlıkla aşkın birbirine karıştığı büyülü, fantastik kısa öyküler... Şiirin gücüyle kaleme alınmış düşsel yolculuklar, kaçış ve karşılaşmalar... Edebiyatı özleyenler için bir bilet, sadece gidiş...

Bir çiçek gibi hissediyorum kendimi. Kopmuş yeşil bir çiçek. Düştüğüm yerde kök salabilirim belki ama bir daha asla açmayacağım. Bunu biliyorum. Birazdan bavulumu sessizce toplayıp parmak uçlarımda yürüyerek odanın ağır kapısını çekeceğim. Ya da burada, bu sıcak yorgan altında onun zehriyle biraz daha kıvranabilirim. Her öpüşünde biraz daha akıttı o zehri içime. Her sözcüğüyle ben adeta o heykelle yer değiştirdim. 
O, kendisine sunulan özgürlüğü doyasıya yaşıyor her bedende, her gülüşte. 
Ben... neden toparlayamıyorum bilmiyorum... 
Çelişkiler... 
Korkular... 
Bir erkek ne kadar çaresiz duruma düşebiliyormuş meğer. Aşk bunu yapıyor.


 Kadir Aydemir'in bu kitabını okumayı çok istiyordum,şans bu ya evren beni duydu,güzel bir çekilişten hemde imzalı olarak benim oldu :)

Bende 1 gün gibi bir süre'de,severek ve okurken bana eşlik eden Limonata'mın damağımda bıraktığı tadı,dimağ'ımda hissederek,keyifle okudum..

İçinde birbirinden değişik konuları birer öykü olarak ele alıyor bu kitap..Kısa,öz ama öyle düşüncelere gark ediyorki zihni..Tekrar tekrar okumak,uzun uzun düşünmek istiyorsunuz..

Ben en çok..Bir sandal'ın konu edildiği hikaye'yi sevdim,belki hatıralarımla birebir örtüşen o olduğu için,belki içimde denizler çağıldattığı için..

İçinde dolaştım hikayelerin,her biri başka bir kapı açtı sanki önüme,dolandım durdum kelimeler eşliğinde..

Ben sevdim..

Sözün özü,öyküleri seviyorsanız,okuyun derim..

Bol kitap'lı günler..

Sevgiler..






8 yorum:

  1. bu tarz da hiç kitap okumadım, güzele benziyor denemeliyim.

    YanıtlaSil
  2. bol kıtaplı gunler mı :(( ah ah ne zaan okudum hatramıyorum:(

    YanıtlaSil
  3. Öyle güzel ve ilgimi çeken kitaplar paylaşıyorsun ki... Ben nasıl yetişeceğim her birine:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,liste yapmak gerek sanırım :)

      Sil
  4. Öykü dolu bir kitap daha kolay okunabiliyor en azından nerdeydim deyip aklını kaldığın yerdeki gibi ayarlaman gerekmiyor..
    Hem verimlidir tabii ki kıssaları da çoktur..Kitabın adı beni çok korkuttu..unutlmak hemde en sonsuzudundan..Allah muhafaza..

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)