Çöl/Deniz - Hz.Hatice- Sibel Eraslan


Sibel Eraslan
Timaş Yayınları

Peygamber Efendimizin eşi Hz Hatice hakkında yazılmış çok özel bir çalışma! HZ. Muhammed’i (s.a.v.) peygamberliğinden evvel tanıyıp seven ve O’na ilk iman eden, müminlerin annesi Hz. Hatice’nin hayatına farklı bir bakış…

Sadakatin, sevginin, güvenin zirvesi bir kadın…

Ölümüne dek vefayla bağlı olduğu ve kendisine vefayla bağlı olan Son Peygamber’in eşi…

Müslüman kadınlar için bir örnek olan bu emsalsiz kadının hayatını, Sibel Eraslan, uzun bir araştırma döneminin ardından, şimdiye dek bilinen ve bilinmeyen tüm yönleriyle yazdı.

Hz. Hatice’nin hayatına farklı bir pencereden bakmak isteyenleri, üslubu ve anlatımıyla kuşatacak bir kitap!


Sibel Eraslan'ın 3.kitabınıda okuyup bitirdim nihayetinde..Amacım feyz alabilmekti demiştim ya bolca aldım sanırım bu kitaptanda..Özellikle Peygamber Efendimiz ile eşi'nin birbirlerine hoşgörüsü,her koşulda birlikte hareket etmeleri,keşke bizlerde öyle olsak dedirtti bana..

Bir peygamber'in eşi  ve aynı zamanda tüm müslümanların anne'si olmak..Var olduğu günden beri o büyük imtihan'a hazır olmak,ve hiç yılmamak zorluklardan..

İyiki okudum..İyiki Hz.Hatice'yi böyle tanıdım..

Bol kitap'lı günler..

Sevgiler..







8 yorum:

  1. İnanılmaz ama gerçek..bende yeni bir kitaba başladım acaip gaza geldim sayende :) ve kitabımın konusu Hz.Hatice..eminim Sibel hanım güzel anlatmış güzel ifade etmiştir..
    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel çok sevindim vesile olduysam...sevgiler..

      Sil
  2. sibel eraslanın bi kitabını okumuştum daha önce çok baymıştı.çok edebiyat vardı.çok tasvir vardı öyle dolmuş gibiydi.bu kitap evde 1 yıla yakın durdu bir iki okuyacak oldum sanki yine öyle gibi geldi okuyamadım.yakın bi zamanda da hediye ettim..alan arkadaşım faydalanır inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah..e beğende göreceli zaten dimi :)

      Sil
  3. ramazanda sibel eraslan geldiğinde gitmek istedim bir türlü nasip olmadı, hoş kitaplarını okumaya da henüz başlayamadım elimde o kadar çok bekleyen kitap varki onlar bitince inşallah bende başlayacağım okumaya.

    YanıtlaSil
  4. sibel eraslan kitapları okumak istiyordum bende. uslupta iyise başlamalı kesinlikle!

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)