Leylak Zamanı - Maeve Binchy


Maeve Binchy
Doğan Kitap
173 sayfa

Kitap'a dair..

Her cuma akşamı leylak rengi bir minibüs, içinde 7 yolcusuyla Dublin'den 3 saat uzaktaki taşra kasabası Rathdoon'a yola çıkar. Minibüsün hiç değişmeyen 7 yolcusundan her birinin diğerlerinin bilmediği gizli bir hikâyesi, zorunlu bir yolculuk nedeni vardır. Paylaşılmayı bekleyen sırlar ve hikâyeler...Paylaşıldıkça sağlam dostlukların, kim bilir belki de hayat arkadaşlıklarının temelini atacak bildik insanlık halleri...Maeve Binchy gerçek dertleri ve sevinçleriyle son derece canlı karakterleri bir kez daha ustalıkla buluşturup her zamanki gibi öğretici ve keyifli, sıcacık bir roman sunuyor okurlarına..


Sevdiğim bir dost'tan hediye idi bu kitap,okunmayı bekliyordu bir köşede,ama ben en çok tatile yakıştırdığımdan onu,tatilde okumak istedim.

Ara vererekde olsa,hatta havuz kenarında okumak bazen beni sıksada (sanırım bu durum yazı karakterlerinden yada uzun metinlerin ardı ardına sıralanmasından) nihayetinde okudum,bitirdim.
Belki,Maeve Binchy'nin yazı dili böyledir,zira ilk kez okudum kendisini..

Kitap,Leylak rengi bir minibüs ve onunla seyahat eden 7 kişiyi anlatıyor..7 ayrı hayat..Her biri ayrı ayrı ele alınıyor,hikayeleri tek tek buluşuyor okuyucu ile..
Dil akıcı,ama metinler arasında ara verilmediği için göz yoruyor,hatta bazen okumakdan bile alıkoyuyor ama genel anlamda tatil'e uygun bir kitap oldu kanımca..

Sevdim mi?
%50 diyeyim..

Maeve Binchy'nin diğer kitaplarından okuduklarınız varmı acaba?

Bol kitap'lı günler..

Sevgiler..

Foto : Bana ait'tir..

6 yorum:

  1. cok severım mavynın kıtaplarını ve hemen hemen hepsını okudum buda dahıl..gorunce nasıl hosuma gıttı :)

    YanıtlaSil
  2. Yalnız kadınlar sokağı..
    O kitabı severek tek nefeste okudum..
    Sevgiler canım ..

    YanıtlaSil
  3. Kitap çekilişime herkesi beklerim :

    http://gizemlicizgiler.blogspot.com/2012/07/hediye-cekilisi.html

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)